Igazából nincs hihető magyarázat arra, miért nem szeded fel a szemetet

18/02/16 péntek
ujnemzedek.hu
Arra pláne nincs, miért dobod oda, ahová nem való. Ha szemetelni szemét dolog, akkor a szemetet összeszedni micsoda? Naná, hogy óriási királyság.

A kifogás, olyan, mint a kislábujj: 

általában mindenkinek van legalább kettő.

Ha kirándulni mész, ha a mozi felé sétálsz a körúton, ha elmész cangázni vagy partizni a haverokkal, akkor egyvalamit minden esetben látni fogsz.

Szanaszét hajigált szemetet.

Sőt, annak is megvan az esélye, hogy te magad dobsz el csak úgy a kuka helyett bárhová szalvétát a burgerezés után, nyalókapapírt, használt rágót, gyűrött zsebkendőt, kólásdobozt. Abba most ne menjünk bele, hogy ez miért jó (mert lusta dög vagy, azért), inkább vizsgáljuk meg, miért nem szeded fel te magad a szájtépés meg a nyavalygás vagy az egyszerű elfordulás helyett más szellemi roggyantak hulladékát.

Mert nem a te dolgod.

Oké, aláírjuk. Miért is lenne az. De speciel ennek a srácnak sem dolga, aki a dugóban üldögélés velejárói (anyázás, kormánykerék ütlegelése, fortyogás és idegeskedés) helyett inkább kiszállt a kocsijából, és:

...illetve van jobb dolgod is.

Mondjuk elmenni futni. Várj, nem pont mi írtunk nem is olyan régen a svéd arcokról, akik kocogás közben gyűjtik össze a szemetet? Ja, de!

"Úgysem lesz jobb attól, hogy megteszem (mások helyett)."

Eleve nem értjük a mondatban bujkáló logikát, de oké, nem áll be jelentős, szemmel látható, napi szinten érzékelhető változás, legalábbis szerinted nem. Csak mások közben olyasmikkel próbálkoznak, hogy 30 napig szemétmentesen tolják az életet. Közben neked meg ez a kifogásod, hogy nem lesz jobb úgyse. GRATULÁLUNK!

Mit tehetnél egyedül?

Dunsztunk nincs - mondjuk  MINIMUM NE DOBÁLD EL A HULLADÉKOT - de arra azért felhívjuk a figyelmet, hogy kreatív elmék, akik nem csak  magukra gondolnak, meg arra, hogy legyen min nyavajogni, épp óceáni szemétből gyártanak cipőt.

Szóval itt tartunk.