Ifjúsági kerekasztal Győrben az együttműködés és az önkéntesség jegyében

16/12/14 szerda
ujnemzedek.hu
December 8-án, második alkalommal rendezte meg az Új Nemzedék Győri Közösségi Tere azt az eseményt, ahol a fiatalok és a szervezetek képviselői találkozhattak, beszélgethettek és ötletelhettek egymással.

Az alulról jövő kezdeményezés fő célja, hogy a közösségi tér a szakembereknek és a fiatalok közösségeinek egyaránt találkozási pontjává váljon, köztük párbeszéd alakuljon ki.  Fontos, hogy megtalálják az együttműködési felületeket, összehangolják a tevékenységeket. Ide tartozik a szervezetek és a fiatalok közösségi programjainak megtervezése, de az önkéntesség kérdése is fontos témája a találkozásoknak.

A kerekasztal állandó szereplői mellett folyamatosan bővül a résztvevők köre, hiszen az esemény nyitott.

Akik a kezdetektől jelen vannak: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Máltai Szeretetszolgálat, Nemzeti Művelődési Intézet, Városi Diákfórum, Egyházmegyei Katolikus Karitasz, HÍD Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, Generációk Háza, Kisalföldi Tehetségsegítő Tanács, Pannontáj- Sokoró Közhasznú Egyesület

A kerekasztal minden hónapban összeül és az aktualitások mellett egy-egy jó gyakorlattal is megismerkedhetnek a jelenlévők.

Decemberben, a szervezetek képviselői közül 25 fő vett részt a találkozón, ahol először a Levéli Települési Gyermekönkormányzat mutatta be működését, tevékenységét, tapasztalatait.

Radák Tamás mentor elmondta, hogy a gyermekönkormányzat 25 éve létezik; többek között tréningeken, országos megmozdulásokon vesz részt a körülbelül húsz fős csapat. Népszerű rendezvényeik: éjszakai pingpong, fotómaraton, kertmozi, kézműves tábor.

A bemutatkozás után a jelenlévők kérdéseket tehettek fel az elhangzottakkal kapcsolatban. Izgalmas párbeszéd alakult ki a levéliek és a Városi Diákfórum között.

A következő beszélgetés témája a 2017-es programok lesznek, kiemelten az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), ennek tervezett időpontja: január 24. (Ide még mindig várják önkéntesek jelentkezését!)

A következő beszélgetésre várunk minden érdeklődőt a Rómer Házba – és kövessétek a Facebook-oldalunkat, ahol minden kérdésetekre választ kaphattok az eseménnyel kapcsolatban!