Ételmaradékból lett az esküvői menü?

18/07/26 csütörtök
ujnemzedek.hu
A házaspár úgy döntött, az ő esküvőjükön nem lesz ételpazarlás! Épp ellenkezőleg, újrahasznosítanak!

A 36 éves Cherie Harris és a 29 éves Jaimes Mainwaring esküvője nem olyan volt, mint a legtöbb hagyományos mennyegző. A ceremónia úgy zajlott, ahogy minden más átlag párnál szokott, viszont a vacsora menüsora sokkal különlegesebbre sikerült, mint azt bárki is gondolná. A "zöld gondolkodású" pár ugyanis a Real Junk Food Project segítségével maradékokból állította össze az ünnepi vacsorát. Ez elsőre fura és talán még undorítónak is tűnhet, de nem az! Az RJFP szupermarketekből, kávézókból, gyorséttermekből szerzi be az el nem fogyott élelmiszereket, majd összegyűjtik őket, hiszen ezek még emberi fogyasztásra teljesen alkalmas ételek. 

Mivel ezekből rengeteg étel kerül a szemétbe, a pár úgygondolta, hogy a Real Junk Food Project csapata segít nekik abban, hogy esküvőjükön is fel tudják erre hívni a figyelmet. Azt, hogy az ünnepi ételek valójában maradékból készültek, a pár csak a pohárköszöntőknél árulta el. A násznép természetesen meglepődött az ételek eredetén, de aztán sorra gratuláltak a házasoknak a rendkívül különleges ötlethez. A vacsorát sikerült olcsón megúszniuk, átszámítva 2000 forintba került nekik a vendégek ellátása.