Dolgok, amiket jó ha tudsz, ha sikeres akarsz lenni

16/10/04 kedd
ujnemzedek.hu
Richard Lorenzen a Fifth Avenue Brands ügyvezető igazgatója osztotta meg tapasztalatait az entrepreneur.com oldalon.

Ne égj ki!

Lorenzen szerint az egyik legfontosabb, hogy tudjuk delegálni a feladatokat, amikor már megtehetjük. „A lehető legtöbb időt kell eltölteni egy jó csapat megépítésével”. Szerinte, ha valaki komoly üzletet visz, akkor nem teheti meg, hogy túl sokáig egyedül evezzen, mert menthetetlenül kiég.

Célozd a Holdat!

Nem kell félni a nagyobb álmoktól. Lorenzen azt javasolja, hogy nyugodtan lehet szinte megvalósíthatatlan célokat is kitűzni, mert sokszor egy kis üzletet egy hatalmas üzlettől csupán a hozzáállásunk választ el.

Vállald be!

Egy csomó olyan feladat vár egy vállalkozóra, ami unalmas, nehéz, bonyolult, és legszívesebben addig tolná, amíg csak lehetséges. Ez az, amit nem szabad megtenni, mert ez gátolja a leginkább a haladást. Ha valaki vállalkozik, az vállalja be az egészet.


Fotó: Stocksnap

Engedd el!

Ez mondjuk ellentétesnek tűnik az előző ponttal, de Lorenzen szerint tudni kell, hogy mik azok a feladatok, amikkel nem kell foglalkozni. Érdemes egy listát vezetni a tennivalókról, és szelektálni. Persze nem szabad csalni, ha valami kellemetlen, de szükséges, akkor azt nem ránthatjuk le onnan. Viszont a kisebb volumenű dolgokat kiadhatjuk feladatként másnak, vagy ha egyáltalán nem jelentős, akkor el is engedhetjük azokat.

Tudd, hogy miért teszed, amit teszel

Ha az üzletet csak azért csinálod, mert pénzt akarsz szerezni, akkor könnyen bukhatsz nagyot. A jó vállalkozó azért vállalkozik, mert hisz abban, amit csinál. Mivel sok buktató van útközben, csupán a pénzre fókuszálva nem lehet kibírni ezt, hinni kell abban, hogy amit teszünk, az számít, és fontos.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.