A karodra tekert divatcuccal is fizethetsz már bankkártya helyett

18/09/26 szerda
ujnemzedek.hu
Ennél kényelmesebb a fizetési módot tényleg nehéz elképzelni - azért persze nem mindenki fog beleszeretni.

Van egy karkötő, amivel épp úgy lehet "érintősen" fizetni, mint egy PayPass-bankkártyával. Ahogy a Telenor - mert hogy az ő termékük - honlapján írják: kirándulásokon, fesztiválon, strandon vagy éppen a nagy budapesti éjszakában ezernyi veszély leselkedik a pénztárcádra. Tolvajok, túlárazott szendvicsek, hirtelen jött nagylelkűség - de a Wallet karkötővel előre meghatározhatod, mennyi pénzt viszel magaddal. Akkor jön különösen jól, valahová a pénztárcád, a bankkártyád és a mobilod nélkül indulnál el - például egy fesztiválra, este. 

 

A Wallet karkötővel okostelefon nélkül is gyorsan, egy mozdulattal fizethetünk az érintésmentes POS-termináloknál – ugyanúgy, mint egy PayPass-bankkártyával. A karkötő ideális például kirándulásokon, fesztiválon vagy strandon, de akár a gyerekek zsebpénzének menedzselésére is. Használható online fizetésre is, és bármely mobilszolgáltató ügyfeleinek elérhető.

Ja, és a legjobb: nem kell Telenor-ügyfélnek lenned ahhoz, hogy használhasd: a mobilszolgáltató-független Wallet karkötőt bárki igénybe veheti, aki androidos vagy iOS-es telóval nyomul, és letölti rá a Telenor pénzügyi szolgáltatásait összefogó Telenor Wallet appot. A fehér és fekete színben elérhető karkötőt jelenleg ebben az appban tudod megrendelni. A karkötővel egy mini Mastercard® pre-paid betéti kártya is jár.

A kártyát a karkötő belsejében kell elhelyezni, és a rajta található azonosítószám segítségével az appban regisztrálni. Ezután a kártya bármikor innen tölthető fel egyenleggel egyszerűen és biztonságosan, az appban regisztrált másik Mastercard-, VISA- vagy AMEX-bankkártyáról.

Tegyük hozzá, hogy cool, menő, meg egy fesztiválon tényleg nagyon praktikus lehet, de amúgy... Szóval nem egy óriási durranás. Ha azt nézzük, hogy amikor pénzt töltünk rá, az a rátett összeg 2%-ba kerül (tranzakciós díjnak hívják), és egyelőre csak Magyarországon használható, akkor egyértelmű, hogy nem mindenki fog rácuppanni. De biztos lesznek hívei, fesztiválokon pedig tényleg jól jöhet. 

Annál kényelmesebb a fizetési módot tényleg nehéz elképzelni, mint amikor egy menő karkötő az e-pénztárcád.

Az egyetemisták kedvelik a mobiltárcát 

Egy kutatás szerint négy diákból egy biztosan használna mobiltárcát, egyötödüknek pedig már van is ebben tapasztalata. A Mastercard felmérte azt is: az egyetemisták 29%-a vásárol rendszeresen online, míg mobilon keresztül ez az arány 20%.

A kutatás az egyetemisták fizetési szokásait vizsgálta – a kérdés az volt: ez a generáció hogyan viszonyul a kártyás és mobilfizetési technológiákhoz. A kutatásban több mint 1500 diák vett részt, ők 20 felsőoktatási intézmény diákjai közül kerültek ki. A válaszadó hallgatók 70%-a alapképzésben tanul, háromnegyedük 19 és 25 év közötti. 

...és a bankkártyákat

A vizsgálatból kiderült, hogy a diákok igyekeznek tudatosan tervezni pénzügyeiket, bankkártyájukat pedig előszeretettel használják. Az 1507 fős minta 74%-a az egyetem mellett főállásban, vagy alkalmanként dolgozik. Fizetésük és más, például otthonról vagy ösztöndíjból származó bevételük pedig nagyrészt bankszámlájukra kerül (53%), így elektronikusan elérhető.

A cikk itt folytatódik!