15 kertmozi, amit nem érdemes kihagyni

18/08/17 péntek
ujnemzedek.hu
Használd ki a lehetőséget, amíg ilyen szép az idő!

Moziba menni önmagában is nagy élmény, nem csoda, hogy a hiper-szuper lapostévék és az online elérhető filmek ellenére a mozik most is népszerűek. Ha azonban valami pluszt vinnénk a dologba, akkor a kertmozi a megoldás, ami a nyári, koraőszi esték semmihez sem hasonlítható hangulatát ötvözi a közös filmnézés élményével.

Alább összegyűjtöttünk néhány szuper kertmozit a fővárosból és vidékről is – persze a válogatásunk szubjektív, és nem teljes. Ha tudtok hozzátok közel olyan kertmozit, ami nem szerepel a cikken, azt se hagyjátok ki!

Nagyszünet Kertmozi, Budapest Park

A szabadtéri koncerteket favorizálók zarándokhelyén nem csak a zenekedvelőkre gondoltak. Szólj a barátoknak és irány a Nagyszünet Kertmozi, ahol a szabad ég alatt élvezheted a legjobb történeteket, a legnagyobb színészekkel és a legjobb zenékkel. A mozi a Park bal oldalán található elszeparált zöld terület, ahol nem csak filmekkel várnak benneteket. Különleges programokt élvezhettek - akusztikus koncertek, kertmozi, színház, utcaszínház, újcirkusz produkciók -, miközben limonádéval, kávéval, vagy hűsítőkkel olthatjátok szomjatokat. Az ingyen wifi és a konnektorok pedig lehetővé teszik, hogy a napfényes ég alatt rendezheted be saját kis kutyabarát irodád.

Hol: 1239 Budapest, Soroksári út 60.

További infók: Facebook

Mozi.Kert – Mom Park

A MomKult kertmozija olyat tud, amit kevés kertmozi: ha esik az eső, akkor sem marad el az előadás – ilyenkor a színházteremben tartják a vetítést. Egyébként elég sokan – egészen pontosan négyszázan – férnek be a kertmoziba, ahol a műanyag székeken kívül padokról, vagy akár a füvön ülve is lehet nézni a filmet. Vetítések szerdánként.

Hol: 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

További infók: momkult.hu

VÁRKERTmozi

A VÁRKERTmozi több extrával is rendelkezik egy átlagos kertmozihoz képest. Először is a megújult Várkert Bazárban van, ami azt is jelenti, hogy nagyon jól megközelíthető. De ami mindent visz, az a panoráma – oké, hogy mozi közben a filmet bámulja az ember, na de előtte meg utána azért nem rossz meglesni a pesti oldal pazar fényeit, a Dunát, és a kivilágított hidakat. A vetítések szerdánként vannak, és kutyát is vihetsz magaddal.

Hol: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

További infók: VÁRKERTmozi

Fellini Római Kultúrbisztró

A Fellini a Római part emblematikus helye, ahová szívesen megyünk meginni valami hideget, és hesszelni a csíkos napozószékeken. Azonban nem csak nappal, hanem este is érdemes felkeresni a Kultúrbisztrót, főleg, ha mozi van. Nyugágyból nézni a kedvenc filmed a Duna partján – na, ez azért nem akármi! Ráadásul a kutyák és a macskák is szívesen látott vendégek.

Hol: Budapest III., Kossuth Lajos Üdülőpart 5.

További infók: Fellini

Barabás Villa

Utánozhatatlan hangulatú kertmozi a Városmajorban – egy romantikus esti filmnézéshez tökéletes helyszín A mozi nézőtere száz fős, a hangulatot ez még meghittebbé teszi, és ami a fő: a vetítések ingyenesek. Idén tematikus flimlkubbal várják a mozirajongókat, a téma a zene és a tánc.

Hol: 1122 Budapest, Városmajor utca 44.

További infók: barabás.villa

Corvin Rooftop Cinema

Hát ez már mindennek a teteje – vagyis nem, bocs: csak a Corvin Plazának. Itt kapott helyet a Corvin Rooftop Cinema, ami amúgy Európa legnagyobb tetőtéri mozija. Francia és magyar klasszikus filmek mellett vannak premierfilmek is. De mozi előtt vagy után érdemes jól szétnézni is, mert a panoráma tényleg az est tetőpontja lehet. Ja, és érdemes időben érkezni – akkor ingyen van a popcorn.          

Hol: Corvin Plaza, 1083 Budapest, Futó u. 37.

További infók: Corvin Rooftop Cinema

Kertmozi, Eger

A Szépasszony-völgybe nem csak a borospincék miatt érdemes ellátogatni, ugyanis Eger kertmozija is itt van. A hangulat emiatt eleve szuper, amit fokoz a különleges filmkínálat. Elsősorban nem premierfilmek vannak műsoron, hanem olyan klasszikusok, mint a Körhinta, a Macskafogó, az Életrevalók, a Forrest Gump, vagy éppen a Birodalom visszavág.

Hol: 3300 Eger, Szépasszony-völgy 35. 

További infók: Facebook

Fenyvesi Kertmozi, Balatonfenyves

Fenyvesen is gondoltak a kertmozi tervezői arra, hogy esős időben se maradjanak el a vetítések. Ettől nem is kell tartani, mert a nézőtér fedett. A néhány éve üzemelő kertmozi tökéletesen hozza az ilyen helyektől elvárható hangulatot. Műanyag székeken ücsörögve lehet élvezni az aktuális filmet, a büfében pedig popcorn és üdítő is kapható. A mozi egyben Kultúrtérként is üzemel, ami azt jelenti, hogy nap közben is vannak benne egyéb, színes pro

Hol: 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 14.

További infók: Balatonfenyves, programok (kicsit lejjebb kell görgetni)

Fövenyes Kertmozi, Balatonudvari

Egy újabb szuper kis kertmozi a Balaton partján, retro székekkel, és olyan extrákkal, mint a gyerekeknek kialakított színes ülések, illetve a fából készült erkélypáholyok. Premierfilmek is vannak, sőt, popcorn is, a hely pedig olyannyira kutyabarát, hogy külön vizes tál fogadja a szomjas kedvenceket a bejáratnál.

Hol: Balatonudvari, Mozi utca 1.

További infók: Facebook

Sziget Kertmozi, Révfülöp

Révfülöp legszebb strandján kapott helyet ez a hangulatos kis mozi, ami szuper filmekkel várja látogatóit.  A nézőtérre csaknem 300-an férnek be. Az előadások általában este fél 9-kor kezdődnek, de van 22.15-ös és 22.30-as vetítés is.

Hol: Révfülöp, Sziget utca. 3

További infók: Facebook

Panoráma Kertmozi, Vonyarcvashegy

A helyi kertmozi egy pár évig zárva volt, 2016-ban, azonban újra megnyitott. A hangrendszert is modernizálták, és a székek is sokkal kényelmesebbek lettek.

Hol: 8314 Vonyarcvashegy Fürdő utca 1.

További infók: Vonyarcvashegy, Panoráma Kertmozi

Kertmozi Club Aliga

Egy újabb kertmozi, aminek teteje van – így ha esősre fordul az idő, akkor sem marad el a vetítés. Egyébként hétvégi moziként működik, a vetítések pénteken, szombaton és vasárnap este 9-kor indulnak.

Hol: Balatonvilágos, Aligai út 1.

További infók: Club Aliga, Kertmozi

Forrás Kertmozi, Csopak

A klasszikus kertmozi tipikus példája, piros, retro székekkel. A vetítések este 21 órakor kezdődnek, és megtalálod itt az újdonságokat, éppúgy, mint egy „rendes” moziban. Sőt, valójában ez autósmozi is, így akik kocsival jönnek, akár onnan is nézhetik a filmet.

Hol: Csopak, Forrás utca 5

További infók: Facebook

Zamárdi Kertmozi

Frankó kis kertmozi vár Zamárdiban is, 2013-ban felújították, így a faszékek helyett már kényelmes műanyagszékekbe ülhetnek a nézők. Ez is egy fedett mozi, és kutyabarát hely. Érdekesség, hogy a bejárat mellett lévő Filmesek falán több híres operatőr, rendező és színész kézlenyomatát nézheted meg.

Hol: Zamárdi, Kossuth utca 14.

További infók: Facebook

Zalakarosi Kertmozi

A Zalakarosi Kertmozit nemrég újították fel, és ez meg is látszik rajta. Továbbá büfé is van, és, mivel a nézőtér fedett, az eső sem jelenthet akadályt. A kínálatban premierfilmek szerepelnek, augusztusban esténként fél kilenckor kezdődik a vetítés.

Hol: Zalakaros, Szőlő utca 18.

További infók: Facebook

Kiemelt kép: Fövenyes Kertmozi, Facebook