Tippek, melyektől gyorsabban indul el a reggel

17/02/01 szerda
ujnemzedek.hu
Ha a reggeli ébredés kész rémálom és csak nyűgösen ténferegsz a lakásban, ha folyton otthon felejtesz valamit és a zoknikat is felemásul viseled, ez a cikk neked szól! Adunk néhány tippet, hogy könnyebben induljon a napod!

Ébresztés a nappaliból 

Amikor csörög az ébresztő, ki kell menned kikapcsolni, így, amíg kivánszorogsz a nappaliba, kimegy az álom a szemedből - ergo nem fogsz tudni visszaaludni. 

Minden egy helyen

Ami fontos és minden nap magaddal hordod - ilyen például a kulcs, telefon, iratok, pénztárca - az legyen egy kupacban. Nem fogsz drága perceket elvesztegetni a keresgéléssel. 

Fontos az előrejelzés

Nem árt megnézni,hogy másnap milyen idő lesz, már csak azért is, mert így tudod majd, mit kell felvenned, rossz idő esetén pedig felkészülten és hamarabb tudsz elindulni. 

Ha már a ruhánál tartunk

Mielőtt lefekszel, készítsd ki a másnapi szerelésed. Ezzel is időt spórolsz magadnak. 

Most én megyek a fürdőbe

Ha koliban vagy lakótársakkal élsz, be kell osztani az időt, hogy mindenki sorra kerüljön és időben elinduljon. Szabj ki egy időpontot, hogy mettől-meddig lenne szükséged reggel a fürdőre, és próbáld betartani ezt az időintervallumot. Nem egy nagy was ist das - mégis, ha csinálja az ember, akkor rájöhet, hogy a.) mennyire nehéz másodpercre pontosan betartani azt a fél órát b.) mennyire megkönnyíti az életedet a dolog!


Forrás: stocksnap

Csomagolj ebédet!

Ezzel nem csak pénzt, de időt is spórolsz magadnak, hogy napközben békésen elfogyaszd a táplálékod. 

Csak egy pohár víz

A lefekvés előtt elfogyasztott pohár víz miatt már a (khm) biológiai óránk is ébreszteni fog reggel - az az irány a wc! Szakértők szerint pluszban még megkapod a szükséges hidratációt is éjszakára. 

Pá-pá szundi!

Felejtsd el a szundi üzemmódot! Az esetek többségében ő a felelős az elalvásokért! 

Hidegzuhany

Szakértők szerint a hűvösebb vízben történő zuhanyzás felfrissíti a testet, beindul a vérkeringés és jobban érezzük magunkat ébredés után. 

Vegyünk egyforma zoknikat

Viccesnek tűnik, de ha sok egyforma színű zoknink van, akkor biztos összeszedünk egy párra valót a reggeli rohanásban. Így tuti nem lesz felemás rajtunk!