Részeg madarak terrorizálják egy város lakóit Minnesotában

18/10/09 kedd
ujnemzedek.hu
A minnesotai Gilbert városában könnyen érezhetik magukat a lakók Alfred Hitchcock Madarak című filmjének remake-változatában.

Képeink illusztrációk - Forrás: Pixabay

Fura dolog történt egy minnesotai kisvárosban: a Gilberti rendőrségre sorra érkeztek a bejelntések tökrészeg, randalírozó madarakról. A madarak a városlakók szerint összevissza repdesnek, néha egyszerűen csak zuhannak, illetve nekicsapódnak a tárgyaknak, például az autók szélvédőjének. 

A rendőrség Facebookon értesítette a városban élőket, hogy van magyarázat a részeg madarak tántorgására: mivel idén nagyon korán érkeztek meg a reggeli fagyok, így idő előtt erjedésnek indultak a bogyós gyümölcsök. Ezekből szívesen tankolnak fel a költöző madarak, akik az előttük álló útra spájzolják be az energiát jelentő eleséget. Csakhogy az erjedt bogyókból ezúttal etanol került az állatok szervezetébe - méghozzá nem is kevés. Az madarak részegséghez hasonló tüneteket produkálnak, a fiatalabb példányokra pedig ez nagy veszélyt jelent, ők ugyanis nehezebben birkóznak meg a méreganyagokkal.

A rendőrségi közlemény külön kitért arra is, hogy nem kell pánikba esni, a madarak rövidesen "kijózanodnak". – osztotta meg a Vice.