Reménytelenül szerelmes vagy? Így kell kikerülni a friendzone-ból a tudomány szerint

17/08/08 kedd
ujnemzedek.hu
Próbáld ki, hátha.

A Psychology Today-ben jelent meg egy cikk, amely több kutatás anyagát összegezve állapítja meg, hogy miként lehetséges kikerülni a friendzone-ból. Ez az a zóna, ahova azok a reménytelenül szerelmes egyedek kerülnek, akik nem képesek tisztán kimutatni érzelmeiket rajongásuk alanyának, ezért örökre a barát-haver kategóriában maradnak.

Illetve eddig úgy tűnt, ez a sorsuk, ám most reménykedhetnek azok is, akik eddig azt gondolták, életük végéig szenvedni fognak a visszafojtott szerelelemtől.

Ha jól használod a technikát, és a legjobb oldaladat mutatod, akkor mintegy önbeteljesítő jóslatként a másik fél felfigyelhet rád és esély van rá, hogy elindul valami szerelem-féle benne is. Azt jegyezd meg, és kalkuláld bele, hogy ha totálisan érdektelen vagy számára, akkor valószínűleg sosem jársz sikerrel. Tudnod kell, hol kell megállni, és elfogadni, hogy ennek a projektnek lőttek.

A firendzone-ból történő kikerülés alapszabályai:

  1. Türelem.
  2. Ki kell mutatnod az érzelmeidet, de nem szabad egyből rárontanod a rajongásod alanyára, mert mindent elronthatsz, és mélyebbre zuhanhatsz, mint előtte voltál.
  3. Ne legyél nyálas, ne legyél negédes és csöpögősen romantikus.
  4. Kis lépésenként haladj: küldj apró jelzéseket, tegyél jelentéktelennek tűnő, de hatásos megjegyzéseket, bókolj diszkréten, mosolyogj sokat, de csak akkor, ha van értelme.
  5. Uralkodj magadon, nem kell egyből kihasználnod az első alkalmat, ahogy el tudod hívni valahova. Nyugalom, türelem. Mérd fel a terepet, és akkor lődd el a puskaport, amikor a legnagyobb valószínűséggel igent fog mondani.

A lassú víz partot mos klisé az egyetlen esélyed, de ne feledd, ha teljesen érdektelen vagy számára, ne erőlködj, és őt se hozd kellemetlen helyzetbe.

(Psychology Today)