Minden sikeres nő mögött áll egy zsémbes anyuka?

16/09/21 szerda
ujnemzedek.hu
Egy kis szigor és a gyerek máris ajtócsapkodva rohan a szobába. Pedig egy tanulmány szerint ezt még megköszöni az édesanyjának

Egy angol egyetemen végezték a kutatást, mely végén megállapították, hogy a „megmondó” anyukák lányaik sikeresek lesznek az életben. Ezek a nők szaporázzák a házifeladat befejezését, a pontos munkavégzést, a külalak szépségég és arra bíztatják gyerekeiket, hogy bármibe kezdenek azt csinálják végig. Persze ők azok, akik azt hajtogatják egy-egy rosszul végződött dolog után, hogy „Én megmondtam!” – de lássuk be, végül mindig az anyáknak van igaza.

A tanulmányt 2004-2010-ig végezték 15 000, 13-14 éves korú lányok között és arra jutottak, hogy azok a lányok, akikkel szemben magasabb elvárásuk volt az anyukájuknak, azok nagyobb eséllyel kerültek be jó egyetemekre, majd szereztek magas beosztást. Kevésbé kell tartaniuk attól, hogy alacsony bérük lesz vagy esetleg munkanélkülivé válnak. Továbbá, az is kiderült, hogy ezek a lányok sokkal később vállaltak gyereket, mint azok a társaik, akiknek kevésbé volt ilyen tigris habitusú mamájuk.

És most minden csaj mondjon egy köszönömöt az anyukájának!