Így lesz elege egy szakácsnak: nem akarsz glutént enni? Akkor ne egyél!

17/07/31 hétfő
ujnemzedek.hu
Akkora lövészárok-ásás megy a fitneszőrültek és a trendtagadók között, hogy azt nézni is tereh.

Annyi fontos kérdés van a világon - például ott van mindjárt a Higgs-bozon, vagy az ősi Van-e Isten?-problémakör, és akkor a Most egyedül vagyunk a világegyetemben?-ről már ne is szóljunk. Mostanában mégis új divat ütötte fel a fejét - ha lamentálni kezdünk, az előbbieknél sokkal fontosabbnak számít a "Mit húzzak be, hogy szuperül nézzek ki az Instán?", illetve az "Akkor jöhet minden nap a rizs csirkével?" kérdéscsokor.

Nagyon sok embernek van problémája a testével. Önigazolás vagy sem, de ezek a problémák a mindenféle közösségi portálokon eszkalálódnak - pózöröknek tartott arcokat fikáznak a nem pózörök (akik a pózörködés pellengérezése okán pózörködnek, érted), trolok keverednek véres harcba a paleo-hívőkkel, ésatöbbi.

Ami tény: trendi lett hihetetlenül durván jól kinézni. Ami vicc: hogy ehhez az egészségnek szinte már semmi köze.

Mi is írtunk a csajról, aki megmutatja, mit csinálj, ha übercsúcsszupin akarsz mutatni az instán, de van ám paródiából is rengeteg. Ám ezen az I-n a pont nyilván nem leht más, mint a

gluténcsata.

Sokan vagyunk, akiknek erről csak ez jut az eszébe:

Nyilván van, aki allergiás a gluténre, felpuffad, szétrobban tőle - ezzel viccelni olyan lenne, mintha nekimennénk a pollenallergiásoknak, mert mi az hogy nem lájkolják a debreceni virágkarnevált. De amikor divat lesz valamiből, akkor azért érdemes némi kritikával szemlélni a dolgot - pont így tett Patrick Friesen, a sydney-i Queen Chow étterem séfje is egy Instagram posztban, amikor a francba küldte el az összes trendmajmoló sznobot. Mutatjuk, mi verte ki a biztosítékot nála:

"“Tessék már kicsit figyelni: ha már a kedves vendés allergiára hivatkozik, lesz szíves tisztába kerülni azzal, hogy valójában mit ehet és mit nem!!! A rák tiltott, de az osztriga jöhet? Csak a kenyérben zavar A GLUTÉN? És mióta vegetáriánus az, aki megeszi a csirkeszárnyat? Jussatok már el addig, hogy valójában mit akartok, mert így csak azoknak a dolgát nehezítitek meg baromira, akik valóban diétázmi kényszerülnek!”

Mi még hozzátettük volna igazából, hogy BAKKER!, de eza  szöveg így is eléggé radikálsain osztja ki a népet. Vélemény?