Globális vállalkozássá alakulhat az embersétáltatás

18/08/23 csütörtök
ujnemzedek.hu
Chuck McCarthy úgy tervezte, hogy kutyákat fog sétáltatni, aztán átgondolta a dolgot. Ha felelősségteljesen akar viselkedni, akkor a kutyusok után az ürüléküket is fel kellene szednie, ehhez viszont nem sok kedve volt. Gyors agyalás után arra jutott: mi lenne, ha inkább embereket sétáltatna?

Első olvasatra valóban viccesnek tűnhet a dolog, de azután, hogy feladta az első hirdetéseket, inkább szomorúan döbbent rá arra, hogy nagyobb szükség van erre a fura szolgáltatásra, mint gondolta. Rengeteg ember érzi magát magányosnak, épp ezért egy séta egészen sokakat feldobna.

McCarthy sétáltatós szolgáltatását sokféle ember használja:

  • Akadnak olyanok, akik nem magányosak, pusztán távol élnek a családjuktól, barátaiktól.
  • Vagy olyan időbeosztásban dolgoznak, ami nehezen illeszthető mások napirendjéhez.
  • Vannak, akiknek egészsége nem engedi meg azt, hogy egyedül sétálgassanak az utcán.
  • Na és persze vannak azok, akik tényleg magányosak.

A vállalkozás lassan kétéves lesz, már egy rakat hivatásos sétáltatót alkalmaz, van weboldala és Facebook-oldala is, és átlagban 35 ember veszi igénybe a sétát a városban. Hamarosan elkészül hozzá egy applikáció is, ami még egyszerűbbé teszi a szolgáltatás igénybevételét. Távlati tervek közt szerepel az is, hogy az üzletet egész Kaliforniára, vagy akár az egész világra kiterjesztik.

Amíg ez nem valósul meg, addig Chuck McCarthy tovább dédelgeti másik álmát: színész szeretne lenni a nagy Hollywoodban. Kezdetnek megelégedne kisebb szerepekkel is, épp ezért növesztette meg a haját és a szakállát is, hátha behívják valahová egy hajléktalan szerepének eljátszására. Egyelőre ez még várat magára, így van ideje a sétáltatós üzletének továbbfejlesztésére.

(The Guardian)