A Netflix most is érzékeny témára tapintott

17/07/13 csütörtök
ujnemzedek.hu
Sokak kedvence, a csodás Lily Collins most egy anorexiás lány bőrébe bújt legújabb szerepében.

A Netflix elég jól hozza a jobbnál-jobb filmeket, sorozatokat. Az elmúlt időben sokan rákattantak a 13 okom volt című mozira, amit meg is értünk, hisz a megrázó széria egy igazán fontos témára hívja fel a figyelemet - ez pedig nem más, mint az iskolai zaklatás. 

A csatorna új filmje, a To the bone szintén elég jó kritikákat kapott, nem csoda, hiszen a film témájaként szolgáló anorexia sok fitatalt foglalkoztat és sokakat érint is sajnos

Az üzenet: Soha ne add fel!

A történet középpontjában egy anorexiás lány, Ellen áll. Az elején nagyon jól bemutatják egy beteg hétköznapjait, a kalóriaszámlálgatástól egészen a megrögzött testmozgásig, aztán jön a törés. Ellen rosszul lesz, elájul, orvoshoz kerül. Új dokija, Dr. Beckham egészen más, mint egy átlag doki. Szókimondó, de jófej figura, akit ráadásul Keanu Reeves alakít. Újdonsült "mentora" szembesíti azzal, hogy mit is jelent ez a BETEGSÉG, és arra ösztönzi, nézzen szembe a vele. Azt javasolja, menjen el egy intézetbe, ahol több táplálkozási rendellenességgel küzdő beteget gondoznak. A 20 éves lány így kerül egy hétköznapi házba, nem hétköznapi emberek közé, hogy együtt tegyék meg az első lépéseiket a gyógyulás felé. 

Érdekesség még, hogy a film rendezője, Marti Noxon maga is étkezési zavarokkal küszködött fiatalkorában, és saját élményeiből is merített a forgatókönyv megírása során, sőt a dolog Lily Collins-t is érinti. 

Reméljük, hogy a filmben megmutatott apró mozzanatok talán segítenek másokon is felismerni az első tüneteket, és így talán könnyebben indulnak majd el a változás útján.