A családon belüli erőszaknak mindenhol nyoma van

17/05/08 hétfő
ujnemzedek.hu
A családon belüli erőszak jelei nem csak a testen mutatkoznak meg, mivel a bántalmazottat gyakran interneten, telefonon és üzenetben is zaklathatja az elkövető. Tökéletes példa erre az Imgurra KrissyKross álnéven regisztrált nő esete.

A képeken a volt férje üzenetei olvashatók, amiket akkor küldött neki, mikor még együtt éltek. KrissyKross azért döntött úgy, hogy megosztja mindenkivel ezeket a beszélgetéseket, mert most volt a harmadik évfordulója annak, hogy ex-férjét, Adamet elítélték.


"Csinálj egy fotót, amint három ujjadat feltartod, és a képből kiderül, hogy anyádnál vagy. 5 perced van."

Úgy gondolja, a bajbajutottaknak meg kell osztaniuk valakivel a problémájukat, még akkor is ha már elmúltak ezek a szörnyűségek. Neki soha nem volt kinel mesélnie a problémáiról, és a válás után sem volt pénze terápiákra.

Sokan felteszik a (tipikus) kérdést, hogy miért nem lépett ki hamarabb ebből a házasságból, amire ő és a hasonló társak is elmondhatják, hogy külső szemlélőként nagyon nehéz belelátni egy bántalmazással terhelt kapcsolatba és rettentő belőle kijönni is. Főleg akkor, ha azon vagyunk, hogy minden áron megjavítsuk a házasságunkat - igen, ahogy ő is szerette volna. 


"Hol aludtál éjszaka? Mert itt nem. Csapdákat állítottam fel, hogy lássam, itt alszol-e. És nem. Ne hazudj.” „Ez egy teszt volt, és pontosan azt tetted, amire számítottam.”
„Most már tudom. Tőled akarom hallani.” „Amúgy nincs jogod rám haragudni ezért, ha egyszer te mentél el titokban este, és hazudtál nekem erről.”

A családon belüli erőszak több módon is megnyilvánulhat - és ez nem csupán a fizikai bántalmazás, a szeretett fél háziállatainak ütlegelése, de sokszor társul ezekhez lelki terror is, amikor szavakkal próbálja megsemmisíteni áldozatát a felbőszült partner. KrissyKross esetében az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor kutyáját és a macskáját is bántalmazta a férfi. Ezután elindult a válás, és Adamet el is ítélték. 

A nő ma már saját lakásában él és szerzett egy jó munkát is, állatai pedig békében és egészségben élnek mellette.