3 ok, amiért imádjuk a sorozatokat

19/01/25 péntek
ujnemzedek.hu
Ha most arra kérnénk, hogy gondolj a kedvenc sorozatodra. Neked melyik ugrana be? Mert legalább egy sorozat neked is eszedbe jutna. Nem igaz?

Jó hatással van az empátiánkra

Szeretjük a sztorikat. Olvasni, hallani, elmondani, leírni és nézni is. A kutatások szerint ráadásul ez még az empátiánk és az emberismeretünkre is jó hatással van. Az egyik kutatás eredménye szerint (amelyben különböző sorozatok rendszeres nézői vettek részt), a teszt során azok, akik valamilyen sorozat rendszeres nézői, szignifikánsan jobb eredményt értek el az emberismerethez és empátiához kapcsolódó teszten.

Mindig van valami új, amiről beszélhetünk

Ha van olyan ismerősöd, aki szintén nézi a kedvenc sorozatod, biztosan elhangzottak már közöttetek az „Úúú, láttad az új részt?”, „Gondoltad volna, hogy?” vagy ehhez kapcsolódó kifejezések, amik egy-egy klassz beszélgetéshez vezettek. Nem igaz?

Azok a bizonyos idézetek

Talán a legviccesebb ok, amiért megéri sorozatokat nézni. Gondolj bele, hogy egy haverod beszól neked valami olyat, és úgy, hogy magadban még Te is beismered, hogy „úúú, ezz, mekkora király beszólás volt”, és már egy fintoros vigyorral feladnád a szócsatát, amikor eszedbe jut, hogy mit mondana erre mondjuk „Endre bá’”. És nyertél. Mert mind a ketten nagyon nevettek.

Forrás: lifehack.org