18 étterem, ami túlzásba vitte a kreatívkodást a tálásnál

18/05/18 péntek
ujnemzedek.hu
Persze ízlések és pofonok... úgyhogy ha neked bejön a szemeteslapáton tálalt sült krumpli, a vagy a szerszámos dobozban szervírozott tengeri kaja, esetleg az egérfogón eléd tett kaviár, akkor nem szóltunk. Vagyis: akkor meg azért nézz bele a cikkbe!

A fine dining egy dolog, mint ahogy az is, hogy az éttermeknek ki kell tűnniük valamivel a sorból, ha valamivel szeretnék túlszárnyalni a konkurenciát. Szóval az, hogy a felszolgált étel finom, még csak a kezdőpont, vannak, akik mindent bevetnek, hogy valami igazán különlegeset nyújtsanak a vendégeknek. Erre az egyik lehetőség a tálalás, vagyis hogy miben és hogyan szervírozzák a fogásokat. 

Szóval, hogy visszatérjünk a kezdő gondolathoz: a fine dining és a konkurenciaharc egy dolog, de hogy egy étterem szemetesvödörben, szögesdróton, hamutartóban vagy szerszámos ládában szolgálja fel az ebédet vagy a vacsorát, az egy másik. A jópofa, kreatív ötlet és a (vér)ciki, teljesen elfuserált elképzelés között néha nagyon keskeny vonal húzódik. Úgy érezzük, hogy ezt a vonalat sokan átlépték a alábbi éttermek közül - döntsétek el, igazunk van-e.

1. Fehér csoki misoval, flipflop módra

2. Koktél, esernyőből

3. Ez nem egy cserepes növény, hanem egy csokis desszert

4. Ravioli, szárítókötélen

5. Ezt  muszáj volt????!!!!!

6. Tenger gyümölcsei, szerszámos dobozban

7. Formabontó saláta

8. "A csontokat nyugodtan tegye a csontra"

9. Mérlegelheted, hogy fogod megenni

10. Nem az van benne, amit hinnél, hanem csokipuding

11. Zacskós leves

12. A séf valószínűleg legóőrült

13. Nachos, mosogatóban tálalva

14. Megkaptad a drótot

15. Előtétel, fő fogás, egérfogás

16. Sült krumpli rusztikusan, szemetes lapáton

17. Ez talán a legtermészetesebb tálalás 

18. Egy vödör szendvics 

Forrás: Boredpanda